Extra informatie omtrent het Coronavirus.

Laatste update: september 26, 2020

We begrijpen je bezorgdheid omtrent het boeken van een accomodatie tijdens deze wispelturige tijden omwille van COVID-19. Op deze pagina vind je een antwoord terug op al je vragen. Wat we al wel kunnen zeggen; wees gerust. Bij ons kan je risicovrij boeken!

1) Kan ik door Corona op weekend naar de Franse Ardenne?

Ja, u kunt naar de Franse Ardenne op vakantie. Het kasteel ligt in een zogenaamd “geel” gebied (geel = oranje voor Belgische toeristen). In de “gele’ gebieden gelden min of meer dezelfde besmettingsrisico’s als in Nederland en België. Ook de lokale regels zijn grotendeels vergelijkbaar met Nederland en België. Dat betekent dus dat u net zoals bij ons goed moet opletten, je handen moet wassen en op openbare plaatsen een mondmasker moed dragen.

2) Wat zijn de annuleringsvoorwaarden bij Corona?

Indien uw reis niet zou kunnen doorgaan omwille van overmacht door het Coranavirus (bv. een reisverbod door het veranderen van de kleur van de zone vanwaar u reist of de zone waarin het kasteel zich bevind, het sluiten van de grenzen, …) bieden we kosteloos de mogelijkheid aan uw boeking te verplaatsen naar een later tijdstip. De mogelijkheid tot herboeken vervalt niet en blijft dus eeuwig geldig.

3) Welke precieze maatregelen gelden in Frankrijk?

 • In alle openbare afgesloten gebouwen geldt dat u vanaf 20 juli verplicht een mondkapje moet dragen. Er staat een boete op  niet dragen van een mondkapje van € 135,- daar waar dit verplicht is.
 • Er zijn geen regels voor een maximum aantal personen en/of huishoudens per voertuig in Frankrijk.
 • U mag met meerdere gezinnen in een vakantiehuis verblijven.
 • Voor alle vakantiehuizen geldt dat er strengere schoonmaak- en desinfecteringsprocedures gelden.
 • Op het strand mag je weer gaan liggen zonnen (eerst moest je blijven bewegen). Als je maar wel afstand houdt van andere mensen en met niet meer dan 10 mensen samen bent in één groep (kinderen meegeteld).
 • Restaurants: zijn open, maximaal 10 personen per tafel.
 • Musea, concertzalen, theaters: zijn open.
 • Attractieparken: zijn open. Kijk op de website van de attractie.
 • Buitensportactiviteiten toegestaan:  ja, afstand bewaren blijft geadviseerd. De aanbevolen afstand voor fietsen en hardlopen is 10 m, voor snel wandelen 5 m en voor andere sportactiviteiten 4 m2 per deelnemer.
 • Openbaar vervoer:  mondkapje is verplicht.
 • Supermarkten zijn open; mondkapje verplicht.
 • Tankstations: zijn open; mondkapje verplicht.

4) Is het veilig om op weekend te gaan in het kasteel? 

Ja. Het kasteel ligt in een gele zone. In de gele gebieden loopt u dus niet meer risico dan in Nederland of België. Ook is het kasteel gelegen te midden van een privépark van 4 hectare. Ook binnen zijn de ruimtes groot genoeg om social distancing te bewaren. Hiernaast hanteren strenge schoonmaak- en desinfecteringsprocedures de we strikt naleven. Kortom, je kan zorgeloos genieten van je verblijf.

Coronakaart voor Nederlands toeristen: 

https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/frankrijk/reizen/reisadvies#anker-coronavirus

Geel = Reizen toegestaan

Coronakaart voor Belgische toeristen: 

https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen/frankrijk

Oranje = Reizen toegestaan

Ontvang 50€ korting op je volgende boeking!

Schrijf je in