kasteel verhuren ardenne vakantiehuis familieverblijf uniek

Geschiedenis van ons kasteel

Ons kasteel gaat al 3 eeuwen mee. Cool toch? In deze blog ontdek je interessante feiten en historische details over ‘Château du Comte De Viry’.

1834
In 1834 werd het kasteel opgetrokken door graaf ‘De Viry’ (Franse Adel) als een buitenverblijf voor lust, plezier en jacht.

1871
Tijdens de Frans-Pruisische oorlog in 1871 werd het kasteel overgenomen door het Franse leger.

1944
Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog viel het kasteel in handen van Nazi-Duitsland en was deze omgeving het tafereel van één van de meest bloederige slagvelden, die leidde tot de overwinning van de geallieerden. Deze strijd staat ook bekend als ‘Het Ardennenoffensief’ (Battle of the Bulge).

1952
Na de Duitse nederlaag werd het kasteel door de Franse overheid verkocht aan een welgestelde Parijse Bourgeoisie familie. Zij hebben het kasteel in zijn oude glorie hersteld.

2012
Sinds 2012 wordt ‘Château du Comte De Viry’ verhuurd en worden er onvergetelijke tijden beleefd door gasten van over de hele wereld.

Vanaf het eerste moment dat we het kasteel zagen, waren we verkocht vanwege de authentieke elementen en de rijke geschiedenis. We hopen dat je in ons kasteel thuis kunt komen en de tijd van je leven zal beleven, samen met vrienden of familie. Dat je herinneringen mag maken die gegraveerd zijn in jouw persoonlijk geschiedenisboek. ❤️

Share this post

Ontvang 50€ korting op je volgende boeking!

Schrijf je in